Poštovani,

internet sajt podleže ovim pravilima korišćenja i važećim zakonskim propisima koji uređuju ovu oblast. Pristupom i korišćenjem ovog internet sajta, prihvatate bez ograničenja, ova pravila korišćenja. Uslovima korišćenja definisana su pravila pri kupovini koja obezbeđuju kvalitet naše usluge i zadovoljstvo kupaca.

Obaveštenje o kolačićima

Za vreme korišćenja bilo koje stranice na veb-sajtu leos.rs, kompanija Pravilne igračke d.o.o može da sačuva određene informacije na korisnikov uređaj, putem „kolačića“ (eng. „cookies“). Kolačići omogućavaju da se sadržaj stranica prilagodi potrebama korisnika, pružajući na taj način unapređenu funkcionalnost i poboljšano korisničko iskustvo. Kolačići se mogu koristiti i za analizu korišćenja internet stranica, kao i u reklamne svrhe. Klikom prilikom poručivanja na „Pročitao sam i slažem se sa „Pravila i uslovi’ dajete saglasnost za korišćenje kolačića u svrhe navedene ispod. Podešavanja kolačića možete promeniti u bilo kom trenutku.

Opšti uslovi

Nakon potvrde narudžbe  od strane kupca, narudžba je neopoziva.

Prodavac se obavezuje da naručene proizvode isporuči ispravne i u predviđenom roku.

U slučaju bilo kakve promene, prodavac je dužan da obavesti kupca prilikom telefonske potvrde narudžbe.

Sve eventualne promene sem promena vezanih za isporuku se ne odnose na potvrđene narudžbe.

Garancija kvaliteta

Leos.rs garantuje za kvalitet svojih proizvoda. Svi proizvodi su originalne robne marke i odgovaraju specifikaciji navedenoj na sajtu. U slucaju odstupanja od navedene specifikacije ili defekta obavezujemo se da Vam proizvod zamenimo, a sve troškove zamene snosi leos.rs. Potrebno je da proizvod vratite u originalnom pakovanju sa računom. Garancija ne važi u slucaju defekta nastalog kao posledica neodgovarajuće  upotrebe.

Reklamacije

Prilikom preuzimanja pošiljke molimo Vas da u prisustvu kurira vizuelno proverite svaki paket. Ukoliko na njemu ima vidnih oštećenja u obliku pocepanih delova ili nagnječenja, pošiljku ne bi trebalo da preuzmete. Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili :

Da ste dobili proizvod koji niste poručili

Da ste dobili proizvod koji je oštećen

Da ste dobili proizvod koji ne radi

u obavezi ste da nas obavestite o neispravnosti pošiljke 24h od prijema  putem mail-a info@leos.rs  Budite bez brige, u takvim slučajevima ćemo rešiti problem u vašu korist u najkraćem mogućem roku.

Roba sa defektom

U slučaju defekta obavezujemo se da Vam proizvod zamenimo, a sve troškove zamene snosi Leos.rs. Potrebno je da proizvod vratite u orginalnom pakovanju sa računom. Ukoliko je defekt nastao kao posledica neodgovarajuće upotrebe nismo u mogućnosti da prihvatimo reklamaciju.

Ukoliko želite da uputite žalbu na neki proizvod, a nije nijedna od već navedenih, molimo Vas da nas o neispravnosti putem mail-a info@leos.rs obavestite o tome. Leos.rs će Vam odgovoriti u najkraćem roku, a u okviru zakonske procedure – najkasnije za osam dana, poslati informaciju o načinu rešavanja reklamacije (zamena za novi ili povraćaj novca)

Privatnost podataka

Da bismo uspešno obradili Vašu narudžbu potrebni su nam Ime i prezime, adresa, e-mail, kontakt telefon. Uz pomoc tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučiimo željenu robu, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu narudžbe. Navedene podatke nećemo koristiti u bilo koje druge svrhe.

Saglasnost i promene uslova

Korišcenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika sa svim navedenim na ovoj strani.

Vi se obavezujete da će te se pridržavati svega navedenog, a sve promene uslova postaju važece tek nakon objavljivanja na ovoj strani i slanja email obaveštenja svim registrovanim korisnicima.

Hvala na poverenju.

OBAVEŠTENJE O PRAVU NA ODUSTANAK OD UGOVORA

U skladu sa važećim Zakonom o zaštiti potrošača obaveštavamo Vas o sledećem:

1) Pravu na odustanak od ugovora – budući da se proizvod kupuje putem Interneta, te da je reč o kupovini na daljinu, bez neposrednog prisustva kupca koji nema mogućnost da proba naručeni proizvod pre nego što zaključi ugovor na daljinu, potrošač ima pravo da bez navođenja razloga odustane od ugovora putem izjave o odustanku od ugovora u roku od 14 dana od dana kada je roba dospela u državinu potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potršac, a koji nije prevoznik;

2) Izjavu o odustanku od ugovora dobijate uz narudžbenicu prilikom preuzimanja proivzoda

3) Postupak za odustanak od ugovora: – Izjavu o odustanku od ugovora je potrebno popuniti i poslati poštom na adresu PRAVILNE IGRAČKE DOO ili elektronskim putem

– Prijem lzjave ćemo Vam bez odlaganja potvrditi u pisanom ili elektronskom obliku. Uz potvrdu ćemo Vam poslati i uputstvo o načinu vraćanja robe.

– Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao izjavu za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti.

– Moguće je vratiti samo proizvode koji su nekorišćeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži, sa svim dodacima i propratnom dokumentacijom (garantni list, uputstva, itd.), pri čemu se mora priložiti I originalni racun.

– Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod ce mu biti vraćen na njegov trošak.

4) Naziv, poštanska adresa i adresa elektronske poste PRAVILNE IGRAČKE DOO na koju kupac dostavlja izjavu o odustanku od ugovora:

PRAVILNE IGRAČKE DOO, Liparska 44, 21208 Sremska Kamenica E-mail: info@leos.rs

5) Odustankom od ugovora potrošač se oslobađa svih ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povraćaja robe;

6) Potrošač o svom trošku vraća robu trgovcu, a trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, ukoliko je potrošač robu ni upotrebljavao, odnosno u datom roku od 14 dana koristio robu na način da je smanjio njenu upotrebnu vrednost.

7) Prema članu 37. Zakona o zaštiti potrošača pravo na predomišlјanje od online kupovine ne važi u slučaju isporuke robe koja se ne može vratiti zbog zaštite zdravlјa ili higijenskih razloga.

Vlasništvo sadržaja

Internet sajt, logotip, dokumentacija i svi tekstovi na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Pravilne igračke d.o.o. Sremska Kamenica ( u daljem tekstu: Pravilne igračke d.o.o.).

Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim pravilima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Pravilne igračke d.o.o. će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.

Vaša upotreba internet sajta

Možete preuzeti Sadržaj, ali samo za neformalnu, nekomercijalnu, neprofitabilnu ličnu upotrebu i pod uslovom da ne uklanjate, dodajete ili modifikujete bilo koju informaciju (uključujući i obaveštenja o uslovima korišćenja, izjavu privatnosti i prava korišćenja) koja se nalazi u Sadržaju.

Ne smete distribuirati, modifikovati, kopirati (osim pod uslovima navedenim u ovim uslovima korišćenja), prenositi, izlagati, objavljivati, štititi kao vaše pravo intelektualne svojine, kreirati izvedene radove, prodavati ili na bilo koji drugi način koristiti Sadržaj bez prethodnog pisanog odobrenja Pravilne igračke d.o.o.

U slučaju zloupotrebe, Pravilne igračke d.o.o. zadržava pravo da vam zabrani pristup internet sajtu ili nekom njegovom delu bez prethodnog upozorenja.

Ograničenje odgovornosti

Sadržaj internet sajta može sadržati netačne podatke ili štamparske greške. Promene na internet sajtu se mogu napraviti periodično u bilo kom trenutku i bez obaveštenja. Međutim Pravilne igračke d.o.o. ne garantuje da će internet sajt funkcionisati bez prekida ili grešaka i da je internet sajt kompatibilan sa vašim hardverom ili softverom.

Informacije date na ovom internet sajtu ne treba tumačiti kao savete za donošenje odluka bilo koje vrste. Treba da se posavetujete sa odgovarajućim stručnjakom ako vam je potreban specifičan savet prilagođen vašoj situaciji.

Izuzeće od odgovornosti

Internet sajt koristite na sopstveni rizik. Pravilne igračke d.o.o. nije odgovoran za materijalnu ili nematerijalnu štetu, direktnu ili indirektnu koja nastane iz korišćenja, ili je u nekoj vezi sa korišćenjem internet sajta ili njegovog Sadržaja.

Linkovi ka internet sajtovima trećih lica

Internet sajt može sadržati linkove drugih internet sajtova čiji vlasnik ili korisnik nije Pravilne igračke d.o.o.. Takvi linkovi su obezbeđeni isključivo da bi vama pružili što više informacija. Pravilne igračke d.o.o. ne kontroliše i nije odgovoran za rad, sadržaj, politiku privatnosti ili bezbednost ovih sajtova.

Pravilne igračke d.o.o. ne kontroliše sadržaj ili proizvode ili usluge dostupne na ovim internet sajtovima. Ako uspostavite vezu sa takvim internet sajtovima preko linka na našem internet sajtu, to činite na sopstveni rizik i bez saglasnosti Pravilne igračke d.o.o.

Izmena uslova korišćenja

Pravilne igračke d.o.o. može u svakom trenutku izmeniti ova pravila korišćenja tako što će ažurirati ovaj tekst. Vi ćete automatski biti obavezani novim pravilima korišćenja sadržanim u izmenama, stoga bi trebalo da periodično posetite ovu stranicu radi upoznavanja sa trenutno važećim pravilima korišćenja.